Azərbaycanda yeməyi bol hazırlayıb, sonra təkrar-təkrar qızdırıb yemək adi haldır.  Baxmayaraq ki, bu hal orqanizmdə ciddi problemlərə yol açır.

İqtisadiyyat.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, elə ərzaqlar var ki, onları ümumiyyətlə bişirdikdən sonra təkrar qızdırmaq olmaz

Alimlər bunun yumurta və yumurtadan hazırlanmış yeməklər olduğunu bildirir.

Məsələn, pomidor yumurta, omlet, yumurtalı salatlar təkrar termiki işləndikdə, yəni isti temperatura məruz qaldıqda onda zərərli kanserogen, yəni onkoloji xəstəlik yaradan maddə əmələ gəlir.

Eləcə də göbələkli  yeməkləri təkrar qızdırmaq olmaz. 

Təkrar qızdırdıqda hazır yeməkdə bakteriyalar artır, nəticədə qida zəhərlənməsi və mədə-bağırsaq şişlərinə zəmin yaranır. 

Alimlər yeyiləcək qidanı bir dəfə bişirib həmin vaxt da yeməyi tövsiyyə edir. 

Kartoflu yeməkləri, kartof qızartmasını təkrar isitdikdə onda akrilamid yaranır. Bu da xərçəng və sinir xəstəliklərini törədir.