Əksəriyyətin əvəzsiz qidası olan şokoladın faydaları və zərərləri haqqında eşitdiyiniz zaman heyran qalacaqsınız. Həmişə xoşbəxtlik mənbəyi kimi baxılan və şirinliyi üçün yeyilən şokoladın təsiri təəccüblüdür. İqtisadiyyat.az xarici mediaya istinadən şokolad haqqında inanılmaz faktları oxucularına təqdim edir.

Xeyli miqdarda yağ və ya əlavə şirin yeyərkən dəri daha çox yağ itirir. Bu, da dərinin nazikləşməsinə gətirib çıxarır. Şokolad da yağlı bir qida olduğu üçün səbəb ola bilər. Lakin, bu sizin dəri tipinizdən asılı olaraq dəyişəcək.

Şokoladın afrodizyak təsiri olduğu da məlum olur. Amma bu məlumat əslində bir mifdir. Çoxsaylı araşdırmalar göstərir ki, şokolad cinsi istəkləri artırmır. Şokoladın bədəndə serotonin hormonunu stimullaşdırdığına dair mübahisələr davam edir.

Acı şokoladda süd şokoladından daha çox antioksidant var. Bu, vücudunuz üçün daha müsbət təsir göstərdiyini bildirir. Bununla yanaşı, acı şokoladın kalorisinin yüksək olduğunu xatırlamalı və yediyiniz miqdara diqqət yetirməlisiniz.

Ürək-damar xəstəlikləri (ürək-damar xəstəlikləri) inkişaf riskini azaltmaq üçün hər gün bir parça şokolad yemək məntiqlidir. “Heart” jurnalında dərc edilən bir araşdırmanın nəticələrinə görə, bu ürək-qan təzyiqini azaldır. Yenə bu araşdırmaya görə, kakao bitkisində olan flavonoidlər qan damarının elastikliyinə və qan təzyiqinə müsbət təsir göstərir.

Bir çoxları şokolad yeməyin baş ağrısına səbəb olacağına inanır. Bunun həqiqət olub-olmadığını öyrənmək üçün 63 qadın üzərində araşdırma aparılıb. Ümumi araşdırma şokoladın baş ağrısına səbəb olmadığını ortaya çıxarıb. Lakin, migren varsa, şokolad və ya pendir kimi bəzi qidalar baş ağrısı yarada bilər.