Son 10 il ərzində Azərbaycanda bir sıra ərzaq məhsullarının qiymətində kəskin bahalaşma müşahidə olunub.

İqtisadiyyat.Az qeyd edir ki, Yeniavaz.com-un apardığı araşdırma göstərir ki, əsas ərzaq məhsullarının böyük əksəriyyətində ciddi qiymət artımı qeydə alınıb. Yalnız bəzi meyvə-tərəvəzin qiymətində dəyişiklik olmayıb. Ucuzlaşma isə təkcə göyərtinin qiymətində müşahidə olunub. 10 il əvvəl 1 dəstəsi 30 qəpiyə satılan göyəri hazırda 20 qəpikdən satılmaqdadır.

Aşağıdakı cədvəldə bir-sıra əsas ərzaq məhsullarının 10 ilə əvvəl - 2010-cu ilin fevral ayında qeydə alınan orta qiymətlərilə 10 il sonra - 2019-cu ilin fevral ayında qeydə alınan orta qiymətlərini təqdim edirik:

Məhsulun
adı

Çəkisi

Qiyməti (manatla)

Fevral
2010

Fevral
2019

Mal əti1 kq611
Qoyun əti1 kq712
Toyuq əti1 kq44,50
Çörək300 qr0,300,40
Duz1 kq0,300,40
Çay100 qr0,802
Kərə yağı1 kq516
Qarğıdalı yağı1 litr23,80
Yumurta1 ədəd0,100,15
Pendir (brınza)1 kq56
Un1 kq0,350,60
Qarabaşaq1 kq0,801,10
Makaron1 kq0,601,20
Vermişel1 kq0,601,20
Düyü (yumru)1 kq1,301,50
Qatıq1 kq1,301,50
Süd1 litr1,301,50
Şəkər tozu1 kq0,850,95
Qoz (ləpə)1 kq1017
Fındıq (ləpə)1 kq714
Banan1 kq2,603,50
Nar1 kq2,502,50
Alma1 kq1,501,50
Armud1 kq33
Mandarin1 kq22
Portağal1 kq2,502,50
Kartof1 kq0,700,90
Soğan1 kq0,800,80
Kələm1 kq0,400,50
Göyərti1 dəst0,300,20
Xiyar1 kq23
Pomidor1 kq34
Çuğundur1 kq11
Kök1 kq11