Minimum istehlak səbəti insanın sağlamlığının və həyat fəaliyyətinin minimum səviyyəsi üçün zəruri olan ərzaq, qeyri-ərzaq malları və xidmətlərin elmi normalar əsasında müəyyən edilmiş toplusudur.

Azərbaycan Respublikasında minimum istehlak səbətinin tərkibi sonuncu dəfə Nazirlər Kabinetinin 2014-cü il 6 iyun tarixli 182 nömrəli qərarı ilə təsdiq edilib.

Minimum istehlak səbətinə daxil olan qidalar uşaqlar, əmək qabiliyyətli əhali və pensiyaçılar olmaqla üç kateqoriyaya görə müəyyənləşdirilib.

Bəs həmin qidalar hansılardır – bir nəfər ildə neçə kq ət, yağ, meyvə-tərəvəz yeməlidir?

İqtisadiyyat.az Modern.az-a istinadən Nazirlər Kabinetinin qərarı ilə təsdiqlənmiş minimum istehlak səbətinin tərkibinə daxil olan ərzaq növlərinin miqdarını diqqətə çatdırır:

f47a853ff94f90b489520a1c5f6426701724930502_1724926303_min-e-s-png.png