Beyin sağlamlığı üçün qlükoza istehlak etməlisiniz.

İqtisadiyyat.az xəbər verir ki, bu barədə “aif.ru”ya Nevroloq Yelena Surskaya deyib. 

O, çipslərin, qazlı-sodalı suyun, bişmiş məhsulların və enerji içkilərinin yalnız beyin sağlamlığına zərər verən “pis” karbohidratlardan ibarət olduğunu vurğulayıb.

Həddindən artıq qlükoza beyinə də zərər verir. Bu səbəbdən diqqəti cəmləmək və öyrənmək qabiliyyəti azala bilər. 

Surskaya əlavə edib ki, “yaxşı” karbohidratlar qoz-fındıq, dənli bitkilər və tərəvəzlərdə olur. Bundan əlavə, beyin sağlamlığı üçün yağsız qaynadılmış ət, balıq və süd məhsulları yemək və sağlam yuxuya laqeyd yanaşmamaq lazımdır.